domingo, 13 de diciembre de 2015

CAIGUDA LLIURE?



D'això la majoria de gent en diu caiguda lliure.. Però és realment una caiguda lliure?
La caiguda lliure és el moviment d'un cos sota l'acció d'un camp gravitatori. És a dir que no existeix el fregament de l'aire, només actua la gravetat, independentment de la massa de cada cos.
Llavors, en aquesta imatge, el que estem veient no és ben bé una caiguda lliure, sinó un cos caient atret per la força de la gravetat i en que el fregament de l'aire influeix en la seva caiguda. Nosaltres ho considerem caiguda lliure perquè caus d'un lloc molt elevat sense res que et freni ( a part del'aire), és a dir sense paracaigudes la major part del trajecte

Ariadna Soler 4rt ESO B

sábado, 5 de diciembre de 2015

EMBRUTEM L'ESPAI AMB ELS RESIDUS

EXPLICACIÓ:
Els objectes que pesen més produeixen una atracció gravitacional més gran que els objectes més lleugers. És com si tinguéssim una bola de ferro a l'extrem d'un fil i al girar constantment l'estem portant cap a la nostra mà , el moviment lateral manté la bola girant. Sense aquest moviment lateral cauria cap a l'interior i sense l'atracció cap al centre sortiria disparada en línia recta , això és el que passaria si deixéssim de estirar el fil . Per això els objectes donen voltes al voltant de la Terra, de la mateixa manera que la Terra gira al voltant del Sol.

FETS:
Casi 17.000 residus espacials orbiten la Terra. Per "brossa espacial" s'entén la quantitat de satèl·lits actius o inactius que han estat llençats o bé baixats de les seves òrbites per ser enfonsats en el mar, així com coets espacials antics i en funcionament, i demés objectes procedents de la fragmentació de residus generats per exemple per explosions.   

 

Elena Rühling 4t ESO B

miércoles, 2 de diciembre de 2015

¿DÓNDE ESTÁ EL AGUA DE MARTE?

LA EXISTENCIA DE AGUA EN EL PLANETA ROJO

Un grupo de científicos de la NASA asegura tener evidencias de que hay corrientes de agua en Marte. Concretamente han estudiado los cráteres Palikir, Haley y Horowivh, situados en el hemisferio sur del planeta. La exploración se ha hecho con CRISM, un espectómetro de la sonda MRO que sirve para identificar minerales. A simple vista, la clave son unan manchas oscuras que se pueden ver en la época más cálida (con temperaturas de 23 grados bajo cero) y que desaparecen en la estación más fría. El CRISM ha detectado a partir de esas imágenes la presencia de sales hidratadas. La explicación, según los científicos, es que el Planeta Rojo tiene corrientes de agua que dejan de fluir cuando el clima se enfría (la sal ayuda al agua a mantenerse líquida hasta una temperatura de unos 70 grados bajo cero). Esos cursos serían mayoritariamente subterráneos, aunque una parte saldría a la superficie y eso explicaría algunos de los surcos en el relieve marciano que se han observado en esta y otras misiones.


Elena Rühling 4rt ESO B 

martes, 1 de diciembre de 2015

Excels per practicar gràfiques de M.R.U i M.R.U.A

Us adjunto un enllaç amb uns excels que s'han de descarregar per practicar les gràfiques de moviment i velocitat del M.R.U i el M.R.U.A

http://web.educastur.princast.es/proyectos/fisquiweb/Cinematica/menu2.htm




Gerard Banqué 4rt A